Rengöringsprodukter – Dessa städprodukter bör du ha hemma

Tycker du att du har alldeles för mycket rengöringsmaterial liggandes? Och du vet inte vad du behöver och vad du inte behöver? Och du kan inte ens bestämma vad du ska använda? Vi har ofta alldeles för mycket att välja mellan och ta reda på och i slutändan har de alla samma användningsområden!

Viktiga rengöringsprodukter och städmaterial att ha hemma för städningen

Till den stora frågan – vad är viktiga rengöringsprodukter? Ibland behöver vi en expert som talar om för oss var vi ska börja. Listan är inte lång och ger endast en bra start, sedan kan du lägga till dina egna favoriter i listan.

  • Dammsugare
  • Sopborste
  • Mopp
  • Dammtrasa
  • Dammvippa
  • Rengöringslösning
  • Fönsterputs

Allt på ovanstående lista betraktas som ”viktiga” rengöringsprodukter att ha hemma. De är antingen nödvändiga i sig själva eller kan användas för flera olika städuppgifter. Exempelvis behöver vi alla en dammsugare. Denna gör verkligen livet lättare.

Dammsugare

Dammsugaren kan rengöra mattor och trä- eller klinkergolv. Men den städar också högt uppe som fönsterbänkar och spindelväv i taket. Så vi behöver definitivt en. Sopborsten kan göra rent golvet. Men – den kan även ta bort spindelväv.

Så istället för att köpa en massa olika onödiga produkter som bara tenderar att stöka till vårt hem ännu mer: Gör det enkelt för dig! Ha bara de mest grundläggande städmaterialet och du kommer att slippa leta efter dina städgrejer eftersom det blir mycket lättare att ha allt på ett ställe.

Jag gillar att förenkla min tillvaro. I själva verket är det enklaste och snabbaste (i alla fall när det kommer till städning) det bästa. Jag vill få min städning ur vägen eftersom det finns så mycket annat i livet än att städa.

Missförstå mig inte. Jag älskar att ha mitt hem rent. Men jag gillar inte att städa! Så målet är att få det gjort snabbt, ordentligt och sedan göra något roligt.

Sopborstar

Du kanske vill lägga till ett par borstar i olika storlekar för att rengöra på ställen som är svåra att komma åt och för att skrubba lite då och då. Även en svamp som är lätt att greppa, suger åt sig fukt och svabbar av snabbt.

Dessa saker är bra till att städa lådor, garderober, etc och andra platser där sopborstar eller dammsugare är för stora för att komma in.

Microfibertrasor

Min stora hemlighet är de nya mikrofiberdukarna. De säljs för att städa garage och dyl, och allt du behöver är en av dem. Tvätta den när den blir smutsig och den varar för evigt.

Du kan använda den fuktig eller torr. Du kan använda en ren till att tvätta fönstren. Fukta den bara och torka fönstret nedåt. Du behöver inte ens använda fönsterputs. Tvätta ur den och gå vidare till nästa fönster.

De fungerar också bra till att polera upp kylskåp, spisar och andra saker som behöver skina i huset. Jag bär bara runt en och torkar allt som behöver snabb glans.

Du kanske vill lägga till en hink med vatten och diskmedel också. Det är lätt att bära att runt med mikrofiberduken och torka av alla ytor som behöver rengöras. Jag häller i några droppar eterisk lavendelolja för att verkligen få en underbart ren doft i luften när jag är klar. Hela familjen kommer att älska det!

Ta kontakt med ett bra städbolag i Växjö för mer information om städprodukter,