Döda vägglöss – hur man blir av med dem hemma

Vägglöss (engelskans ”bed bugs”), kan vara ett riktigt problem i många hem. De finns på många ställen som under madrassen, i din favoritmöbel etc och är redo att bita dig så fort du sätter dig ner. Innan de förökar sig okontrollerbart måste du bli av med dem. Det kan vara ganska svårt att döda vägglöss. En vuxen lus kan vara utan mat i över ett år. Så du kommer inte att kunna döda dem genom att försöka svälta ut dem. Du måste använda andra mer seriösa metoder för att bli av med vägglöss för evigt.

Använd dammsugaren för att suga upp vägglöss

Det enklaste sättet att döda vägglöss är genom dammsugning. Rengör hela huset inklusive dina möbler, badrum, inredning och allt annat du använder. Tvätta all textil i mycket hett vatten. Detta bör göra susen. Men om några av dem kommer undan får du problem igen. Om du inte lyckas bli av med vägglössen måste du kontakta en skadedjurssaneringsfirma för att döda dem. Förslagsvis Anticimex.

Här är några bra tips för att förbereda dig innan skadedjursteknikern kommer

Tvätta och rengör noggrant hela hemmets ytor och sängkläder. Det är bättre att tvätta och torktumla alla sängkläder och drabbad textil. Använd mycket varmt vatten och den varmaste inställningen på torktumlaren. Dammsug dina madrasser och lägg dem i plastpåsar. Utsätt dem sedan för solljus genom att lämna dem i den heta solen ett bra tag. Ånga och rengör alla dina mattor. Använd insektsspray och spraya i alla sprickor i golv, väggar och tak. Använd dem inte på madrasser och lakan. Kontakta gärna oss senare för prisvärda städtjänster i Växjö.

Kontakta Anticimex

Om du har möjlighet att kontrollera vägglössen med några av ovanstående metoder finns det ingen anledning att ringa en skadjurstekniker. När de är helt förstörda måste du vara ytterst noga med att du inte blir angripen igen. Eftersom de ofta överförs av människor som reser ofta måste du vara mycket försiktig med kläder, resväskor och fordon som kan ha löss i sig. Rengör sedan väl för att undvika angrepp. Eftersom de gömmer sig på mycket små platser kanske du inte upptäcker dem förrän du är biten. Så se till att hålla bra hygien och sanera för att eliminera vägglöss.