Rengöring kylskåp – Hur man fixar en kylskåpsrengöring på bäst sätt

Att rengöra kylskåp är förmodligen en av de saker som vi avskyr mest att göra. De flesta av oss skjuter upp det tills det inte längre går att stoppa in fler saker. Vi stoppar in nya saker medan resterna får ligga tills lukten småningom får oss att göra något åt saken. En dag kan vi inte längre komma undan stanken som kommer från kylskåpet när vi öppnar det. Det är nu som det jobbiga börjar.

Städa kylskåp på bäst sätt

De flesta kylskåp har en separat frys. Detta gör att du kan rengöra den separat. Om du har en kombinerad kyl och frys kan det vara lite mer komplicerade att rengöra. Om de är kombinerade måste du förvara din frysta mat någonstans så att den inte tinar medan du städar. Du kan förvara den i en kylväska med lock. Genom att lägga maten tillsammans i en kylväska, håller de sig frysta under hela städningen. Detta kan även göras om du har en separat frys.

Lägg varorna i en kylväska medans under din kylskåpsrengöring

Du kanske också vill ha en kylväska att lägga mat i som inte kan vara i rumstemperatur särskilt länge. Lägg mat som mjölk, ägg, majonnäs, eller annat som kan bli förstört i kylväskan. När du har tagit hand om dessa saker kan du ta ut allt annat och lägga åt sidan. Det mesta kommer inte förstöras under den korta tid det tar för dig att städa. Vissa människor väljer att låta maten ligga kvar i kylskåpet och flytta den från en sida till en annan under städningen. Detta kan du bara göra om du har lite saker i kylskåpet. Det är nästan omöjligt om du måste flytta runt en massa saker. Efter att du har tagit hand om din mat kan du börja med städningen.

Rengöringsmedel för att rengöra kylskåpet

Du kan använda det rengöringsmedel som du brukar använda. Om du gillar lukten av citrus är rengöringsmedel med citron bra för det här jobbet. Citron absorberar en del lukter. Få inte panik om du inte har någon typ av rengöringsmedel hemma. Du kan även använda diskmedel, bakpulver eller alkohol för att rengöra kylskåpet. Alla dessa produkter desinfekterar och hjälper samtidigt till att få bort lukter.

Börja högst upp och arbeta dig nedåt. De flesta bakterierna finns längst ner i kylskåpet och i grönsakslådorna. Lådorna håller fukten från mat inne i dem vilket orsakar mögelbildning och i kylskåpets nedre del rinner oftast vätskan från avfrostningen ut. Båda dessa områden bör göras rent sist så att mögel och bakterier inte sprids i hela kylskåpet. När du är klar med insidan kan du sätta igång med utsidan.

Bakpulver tar bort dålig lukt i kylen

När du har rengjort kylen och frysen med varmt tvålvatten, kan du sätta in en burk med bakpulver som absorberar de lukter som finns kvar. Nu kan du ställa tillbaka allt i kylen och frysen och njuta av ett fint, rent och luktfritt kylskåp.

Mer smarta städtips från Flyttstädning Växjö finner du på vår städblogg!