Hemstädning – saker du bör påminna din städfirma

Många människor föredrar att anlita en individuell städare från en städfirma i Växjö med gott omdöme för att ta hand om all hemstädning. Det blir många gånger också billigare. Och rent ut sagt säkrare, än alternativet att ha någon inneboende i huset tillsammans med hemägaren för detta ändamål.

Anlita erfarna städare för hemstädning

Att anlita erfarna städare som gör det enklare att hålla hemmet rent och iordning kan vara svårt. Och just därför finns det städföretag som kan hjälpa med dessa sorters problem. När städfirman skickar ut sin städare till hemmet är det bra om hemägaren är på plats för att kunna ge några sista minuten instruktioner som kanske glömts att nämnas till städfirman från början. Det är också en bra idé att prata med städaren innan hen påbörjar en hemstädning.

Ömtåliga saker vid hemstäd

Det är bra att visa en gång, och sedan upprepa igen, vilka saker som städaren måste vara försiktig med. Ömtåliga och delikata ägodelar eller antikviteter bör man inte tala om hur dyra de är, utan istället understryka att de är ömtåliga och lätt går sönder. Att förklara för en individuell städare eller någon från en städfirma hur mycket vissa saker i hemmet är värda kommer bara locka personen att ta på det eller till och med stjäla det. Det är bättre att man bara är väldigt tydlig om vilken hylla som innehåller ömtåliga saker. Om hemägaren inte vill att vissa rum gås in i eller städas, så bör hen hålla dem låsta. Samma gäller för vitrinskåp som innehåller dyrbara föremål för uppvisning.

Visa var allt städmaterial finns

För att undvika att slösa med tid bör hemägaren också visa städaren var det grundläggande städmaterialet finns för hemstädning. All särskilda egenskaper hos dammsugaren eller andra maskiner bör hemägaren förklara och visa städarna. Detta förebygger att städaren måste gå omkring i onödan och utforska huset letandes städmaterial. Många städare kan ta med sitt eget företags städutrustning och städmaterial för en extra kostnad. I dessa fall så behöver hemägaren bara visa städaren var kontakterna finns och var hen kan ta vatten ifrån. Det är viktigt att ha förmedlat till städfirman innan städtillfället om du tillåter att städaren äter något litet eller dricker från det filtrerade vattnet.

Regler vid en storstädning

Det är också viktigt att hemägaren förtydligar för städaren vad hen ska göra i hemmet. Det kan komma en leverans helt plötsligt eller en person som letar efter hemägaren, så instruktioner bör finnas för vad städaren ska göra med paketet eller vad hen ska säga till personerna som söker ägaren. Detta är oerhört viktigt vid hemstädning.